Hulp Oost Europa

Stichting Hulp Oost Europa wil christelijke gemeenten in Oost-Europa helpen om inhoud te geven aan de opdracht van Jezus Christus: omzien naar de naaste in diaconaat, gemeenteopbouw en christelijk onderwijs.

Kinderfonds Mamas

In Zuid-Afrika moeten nog altijd miljoenen kinderen zien te overleven in de keiharde werkelijkheid van armoede. Armoede is zoveel meer dan gebrek aan geld. Het betekent honger, geweld, seksueel misbruik, criminaliteit, aids en uitzichtloosheid. De MAMAS laten het daar niet bij zitten! Zij staan op en ontfermen zich over de meest kwetsbare kinderen in hun eigen omgeving.
Verspreid over heel Zuid-Afrika steunt Kinderfonds MAMAS 56 projecten waarin lokale MAMAS hun krachten bundelen en in actie komen. Al deze projecten bieden concrete, dagelijkse zorg aan kinderen in ernstige armoede. Met scholing, onderdak, voeding, kleding, veiligheid, medische zorg, sport, spel en bovenal veel liefde en aandacht.

Lako aardbeving Haïti

René en Marianne Lako komen uit Middelburg. Na de aardbeving in 2010 gingen René en Marianne naar Haïti. Het stel werkt voor de hulpverleningsorganisatie Hope Force International (HFI) en geeft leiding aan een sponsorprogramma voor ruim 200 kinderen. Kinderen worden geholpen met Bijbels onderwijs en voedsel, het evangelie van Jezus met woord en daad. Daarnaast bouwen ze ‘Houses of Hope’ en latrines voor gezinnen in Sous Savanne. Dit dorp ligt op zo’n 40 km ten westen van de luchthaven van Port-au-Prince.

Save the Children

Steeds meer kinderen over de hele wereld worden geconfronteerd met onvoorstelbare pijn en grote gevolgen van traumatische ervaringen als gevolg van oorlogen en conflicten. Ze dragen de last van hun ervaringen met zich mee, zonder de juiste steun en behandeling om hun wonden te helen. Stichting Save the Children geeft kinderen een gezonde start en de kans om te leren. Ze beschermen hen tegen honger, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Totaal gedoneerd bedrag in 2021
0 ,-